Recept – Asian Rib-Eye Steak

recipe-asian-steak-large

Een heerlijk gerecht met roots in het verre oosten en toch eenvoudig klaar te maken is in je eigen achtertuin.

Ingrediënten

– 4 rib eye steaks van 2,5 cm dik
– aanbevolen pellets: mesquite

Marinade

– 1 el droge mosterd
– 1 el bruine suiker
– 10 ansjovisfilets, gehakt
– 1 tl knoflookpoeder
– 2 tl uienpoeder
– 2 tl zwarte peper
– 2 el warm water

Bereiding

Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade door elkaar tot een pasta. Breng de marinade aan op beide kanten van de steaks en bewaar het vlees twee uur in de koelkast. Bent u klaar om te koken, zet dan uw Traeger aan op de rookstand met het deksel op, tot het vuur oplaait (4-5 minuten). Stel de temperatuur in op hoog. (ca. 230 graden) en warm de barbecue met gesloten deksel voor (10-15 minuten). Plaats de steaks in de barbecue en gril ze per kant in zo’n 4-5 minuten medium rare op een temperatuur van 60 graden.

Optioneel: garneer met gegrilde paksoi en gegrilde knoflook.

Contact

Telefoon & Mail

Telefoon nummer:
+31 (0) 577 - 456 040
E-Mail:
info@traegergrills.nl

Adres

Fonteyn Outdoor Living
Meervelderweg 52
3888NK, Uddel
Bij Apeldoorn A1, afrit 18

Openingstijden

Ma t/m vrij:
08:00 - 18:00
Za:
08:00 - 17:00