Recepten – Smoke-roasted lamb schank

recipe-lamb-large

Een langzame garing op lage temperatuur; dat is het geheim van dit malse lamsgerecht. Deze doodeenvoudige maaltijd heeft al vele barbecueliefhebbers op slag verliefd gemaakt.

Ingrediënten

– 4 lamskoteletten
– Olijfolie
– Traeger Prime Rib Rub
– 1 kopje rundvlees- of kippenbouillon
– 1 kopje rode of witte wijn
– 4 blaadjes verse rozemarijn of tijm

Bereiding

Scheur vier grote vellen aluminium af en plaats op ieder vel een koteletje. Smeer de koteletten in met olijfolie en bestrooi ze aan alle kanten met de Prime Rib Rub van Traeger. Vouw de randen van het aluminiumfolie op, maar laat de koteletjes blootliggen. Zet uw Traeger barbecue aan op de rookstand met het deksel open, tot het vuur oplaait (4-5 minuten). Laat hem op de rookstand. Plaats het folie met de koteletjes op de barbecue met de opening in het folie naar boven. Rook ze voor een uur.

Giet een kwart kopje bouillon en een kwart kopje wijn over ieder koteletje en doe er een blaadje rozemarijn of tijm bij. Breng de randen van het aluminium folie naar elkaar en verpak de koteletjes geheel in het folie. Verhoog de temperatuur vervolgens naar zo’n 150 graden en gril de lamskoteletten nog zo’n 3 á 4 uur, tot de interne temperatuur van het vlees zo’n 80 graden is. Vouw het aluminium folie open en serveer.

Contact

Telefoon & Mail

Telefoon nummer:
+31 (0) 577 - 456 040
E-Mail:
info@fonteyn.nl

Adres

Fonteyn Outdoor Living
Meervelderweg 52
3888NK, Uddel
Bij Apeldoorn A1, afrit 18

Openingstijden

Ma t/m vrij:
08:00 - 18:00
Za:
08:00 - 17:00